Aktiviteter från förr

Västerbyvägen 13 53332 Götene | telnr: 0511-50351 | mail: order@mastersblommor.se

20200229_114651
20200229_113814
20200229_114532
20200229_114513
20200229_081652
20200229_114801
20200228_103422
IMG_20200229_084112_754

2019

________________________________________________________________________________________________________________________

________________________________________________________________________________________________________________________

2018


________________________________________________________________________________________________________________________

 

________________________________________________________________________________________________________________________

Vildaväxtvandring med Dan Uhrbom

Plats: Österängs bygdegårdLördag:

* Vi lyssnar till Dan när han pratar om de gröna, ätliga växternas betydelse för alla däggdjurens hälsa. Att de innehåller alla näringsämnen och är basen för våra kroppar. Dan berättar också om vännerna mikroorganismer i naturen och i tillskottet Probioform, deras viktiga, välgörande verksamheter i jorden och i växterna, respektive i tarmarna och i cellerna hos både människor och djur. Dan berättar också om symbolen för att förstå den fysiska materiens uppkomst + hur mikroberna och växterna har bildats, samt för att också förstå vår inre, obegränsade kraft som vi alla är födda med.

Vi tar sedan en promenad och plockar vilda växter som finns i omgivningen.


Dan demonstrerar hur man gör en uppiggande grön smoothie gjord på vilda växter som vi plockat, med frukt, hela bär och Probioform i, samt hur man gör groddar.

Vi gör crackers och frackers som vi hoppas blir färdiga i torkugnen tills nästa dag.+ Linfrö kex med gröna blad och t.ex. groddat bovete.

Under tiden visar Dan bland annat hur man gör ”vildsallad”, och till exempel sesampasta, rödbetssallad etc.

Vi mal lite gröna blad i handkvarnen. Det vi gör kan variera något.

•Vi gör Matgodis i matberedaren av gröna blad, dadlar, pumpafrö och kokosolja som blir till bollar rullade i kokosflingor.

Och vi gör en vildaväxt-tårta med en tårtbotten av dadlar som t.ex. mixas med mandlar eller pumpafrön, kokosolja, vildväxande gröna blad och lite vanilj och/eller kakaopulver. Toppingen gör vi t.ex. av två avokado, 1 dl lime/citron, 2 dl kokosolja, 3 dl granskott eller andra gröna blad, lite salt och honung. Eller av kokosflingor, dadlar, kakaopulver, gröna blad, kokosolja, vanilj och vatten.


Dags att äta vildsallad och det övriga tillsammans med surkål, crackers och kokosfett, syrade granskott, syrade tallkottar, syrade rönnbär, syrade gröna blad, dressing etc.


Vi avslutar dagen med avsikts-meditation för dem som vill och därefter en bit tårta.


Söndag:

Vi talar mer om gröna blad och visar hur man på vintern kan använda färska råvaror från skogen. Vi smakar av frackers och crackers i den mån de blivit färdiga.

Vi mal tallkvistar i gjutjärns-kvarnen med dadlar och formar till små bollar.

Vi syrar vitkål och vilda blad. Ta med dig ett par små glasburkar 0,3 & 0,2 liter - med skruvlock går utmärkt. Av det som blir över kan vi göra en god kålsallad.

•Samtidigt gör vi Schnitzerkost av groddat bovete-linser-rivet äpple-blötlagda russin-citronjuice-ingefära-alger-hackade gröna blad-en utmärkt måltid i sig.

Vi gör olika röror typ vegankaviar, spiralis-spagetti med tomatsås, tallkvist-pesto m.m. så det igen blir en inspirerande måltid som vi äter tillsammans med nya crackers, kokosfett, frackers. Schnitzerkosten tar vi som efterrätt med en god avokadokräm till.

Vi orienterar oss något bland infektioner och sjukdomar, om vaccinationer, kolloidalt silver, MMS och enkel fasta detox i den mån vi har tid och intresse.

• Vi avslutar dagen med avsikts-meditation och lite god efterrätt.___________________________________________________________________________


Mästerslördag 13/5 2017


I år har våran Mästerslördag Temat "Grönt för livet".Vi har bjudit in Dan Uhrbom som kommer att hålla föreläsning om klorofyllets betydelse för vårat välbefinnande. Han har inspirerats mycket av Boken "Grönt för livet" skriven av författaren Victoria Boutenko.
Dan själv berättar: I ca 50 år har jag läst allt jag kommit över om hälsa, för det är så många olika uppfattningar om hur man kan påverka sin egen hälsa och sitt liv.


När jag kom i kontakt med boken ”Grönt för livet” som Victoria Boutenko skrivit, då tyckte jag att den gav det mest genuina budskap jag någonsin funnit :


1) att gröna blad innehåller alla essentiella aminosyror.


2) att förtärandet av gröna blad som mixats med frukt och vatten, normaliserar saltsyreproduktionen i magsäcken – och därmed minskar eller eliminerar många olika sjukdomar.


Detta får mig att tycka att Victoria Boutenko är värd att nomineras till nobelpris.


Varför det är så att gröna bladmixen har denna effekt, betyder att gröna blad funnits med under hela vår evolution som rå, färsk näring och att det som bladen innehåller är essentiellt för alla däggjur.


Det bevisas av att djuren i det vilda aldrig är sjuka, utan det är så som människan behandlar maten typ upphettning, raffinering, giftbesprutning m.m. som gör oss sjuka, ger oss för lite saltsyra etc. Och när vi börjar äta volymer av gröna, färska blad så börjar den sjuka kroppen återställas.


Det var studier av schimpansernas matvanor i det vilda som ledde Victoria Boutenko till nya matkombinationer som gav förbluffande resultat på hälsan. Det började med att hela Victorias familj hade under lång tid plågats av olika sjukdomar.


Slutligen provade familjen på ”Levande föda” i många år, en diet som  är växtbaserad och där man inte upphettar maten mer än 42,5 grader - vilket gjorde att familjen mådde betydligt bättre. Och när hon kombinerade de odlade eller vilda bladen med frukt och på så vis började äta tillräckligt stora mängder gröna blad, tillfrisknade familjen helt.                                                                                                                                                                                   Tack vare hennes upptäckt har den rå maten naturligt, blivit ett ännu bättre och viktigare verktyg - i kampen för optimal hälsa. Hon kallade den nya maten för ”Green Smoothies”.


När man gör en översikt så finner man snabbt att gröna blad faktiskt är basen för däggdjur, fåglar och fiskar, även lejon och vargar som äter växtätare. Så vi kan tryggt lita på att om vi vill leva med optimal hälsa, så är levande gröna blad en bra källa med många essentiella egenskaper.


I dag har vi kunskaper hur näring cirkulerar från solens strålar till de gröna bladens fotosyntes som bildar socker – ner till rotspetsarna där sockret matar mängder av mikroorganismer – mikrober som producerar näringsämnen som växtroten senare suger upp – som blir till fler gröna blad = mer fotosyntes och mer mat till oss däggdjur – som i sin tur snällt levererar den lånade maten tillbaka till jorden i form av kiss och bajs – som naturligt ånyo blir näring för fler mikroorganismer och fler växter.


Sorgligt nog så bryter människan detta kretslopp sedan hon började införa vattentoaletterna. Därför smutsar vårt avfall numera ner grundvattnet, floder, sjöar och hav vilket påskyndar erosionen och förgiftar med medicinrester etc. – i stället för att ersätta konstgödsel och giftbesprutningar samt gmo.                                                                                                                                                                                                                                              

På våran årliga Mästerslördag 2016 hade vi besök av JämtTina som berättade om havtorn!

                                                                                                                                                                                                                                                  

Jubileumsvernisage


Den 29 februari 2016 hade vi vernisage på temat "från vaggan till graven"

Copyright @ All Rights Reserved